Оставка Тачијевог саветника због идеје о "корекцији граница"

Спољнополитички саветник косовског председника Хашима Тачија, Дejвид Филипс, поднео је оставку са образложењем да не жели да буде део плана о подели Косова, пише "Коха Диторе".

Филипс је навео да је на независности Косова радио више од 30 година и да је прихватио да буде саветник у дијалогу између Приштине и Београда, јер је сматрао да је могуће доћи до споразума који би унапредио владавину права и појачао притисак међународне заједнице на Србију да призна Косово као независну државу у садашњим границама.

"Неки људи у косовским институцијама иду другим путем. Пристали су на корекцију границе, давањем територије Србији. Подела Косова или корекција граница је лош споразум, који неће нормализовати односе између Србије и Косова", констатовао је Филипс.

Према његовим речима, заговорници корекције границе сматрају да би после тога чланице Европске уније које нису признале Косово, то учиниле, а Вашингтон убедио Русију и Кину да одустану од противљења чланству Косова у Уједињеним нацијама.

"Нема основе за такав закључак. Штавише, корекција границе је историјска издаја народа Косова. Потенцијално је опасна и могла би довести до насиља", оценио је Филипс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво