Пахор: Западни Балкан мора да буде атрактивнији за ЕУ

Земље западног Балкана треба да раде на томе да постану атрактивније Европској унији, изјавио је председник Словеније Борут Пахор на конференцији Јадрански парламент која је фокусирана на будућност региона посебно у ЕУ и НАТО.

Пахор је рекао да су државе чланице резервисане према проширењу јер европски блок прво мора да реши неке своје унутрашње проблеме, пренела је СТА.

Иако се чини да је Брисел заинтересованији за ширење него у прошлости, предузети су само технокртаски кораци у том првацу, додао је Пахор.

Он је рекао да то може да разуме јер се Европска комисија бавила многим другим питањима.

Због тога, наводи, мир, безбедност, помирење и просперитет региона ће зависити од мудрости лидера земаља региона.

Пахор верује да они морају да пронађу начин да регион постане атрактивнији.

"Аргумент да ЕУ мора да се прошири на западни Балкан јер би регион у другом случају постао претња за ЕУ није добар", рекао је Пахор.

"Напротив. Ако заједно обезбедимо да те земље постану атрактивније за ЕУ, то ће побољшати шансе да ЕУ искрено жели да се прошири на овај део Европе", истакао је словеначки председник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво