Чепурин: Путин у Србији у јануару

Председник Александар Вучић разговарао је са амбасадором Русије Александром Чепурином, који му је пренео предлог председника Владимира Путина да посети Србију у јануару.

Александар Вучић је рекао да је за Србију изузетна част да поново угости председника Путина и да ће Београд показати сву ширину српског гостопримства, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Са амбасадором Чепурином је договорено да одмах почну припреме за долазак руског председника у Београд, како би посета потврдила традиционално пријатељство двеју земаља и братство двају народа.

Тим поводом је најављено да ће ускоро бити одржана седница Мешовитог међувладиног комитета за сарадњу, како би се припремили конкретни заједнички пројекти у области економске сарадње, а у интересу повећања трговинске размене између Србије и Русије и њиховог економског напретка, наводи се у саопштењу.

Председник Вучић је рекао да је веома почаствован што је поново имао прилику да у Москви разговара са председником Путином.

Српски председник и руски амбасадор су размотрили резултате те посете и оценили да је била од великог значаја за даљи развој свестране сарадње двеју земаља.

Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, уз очекивање да ће сви на Западном Балкану остати посвећени миру и стабилности, а Вучић је рекао да ће Србија увек тежити добрим односима и сарадњи у региону, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи