Кинески и европски министри следеће недеље у Београду

Трећи самит министара саобраћаја Кине и 16 земаља централне и источне Европе биће одржан следеће седмице у Београду, од 15. до 17. октобра.

У истом периоду, у главном граду Србије биће одржан и Трећи форум градоначелника главних градова земаља учесница у механизму сарадње Кине и 16 земаља централне и источне Европе, најављено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Како су најавили организатори, на свечаном отварању оба самита у уторак, 16. октобра, говориће и председник Србије Александар Вучић.

Осим Вучића, говориће и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је и домаћин скупа, и министар рударства и енергетике и национални координатор за сарадњу Кине и земаља Централне и Источне Европе Александар Антић.

На отварању ће говорити и представник кинеског Секретаријата за сарадњу са земљама централне и источне Европе из Пекинга Ли Јуђе, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменица градоначелника Пекинга Ванг Хунг и кинески министар саобраћаја Ли Сјаопенг, додаје се у саопштењу.

Свечано отварање оба самита је у уторак, 16. октобра 2018. године, у Палати "Србија", у девет часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи