Страначка полемика о медијима

Социјалдемократска странка саопштила да је председник Србије Александар Вучић изјавама о Телевизији "Пинк" прекршио закон и надлежности, улазећи директно у надлежности РЕМ-а и најавила да ће на првом састанку опозиције о изборним условима поставити питање коришћења националних фреквенција. СНС одговара: Слобода избора је елементарна, не само кад је реч о раду медија, већ и кад је реч о политичкој подршци грађана.

У саопштењу СДС-а се подсећа да је Вучић поручио да је "њему битно само да Пинк плаћа порез" и да ће "Пинк још дуго радити".

"Он нам је уствари поручио да данас у Србији није битно шта је по закону, већ шта је њему лично битно. Постоје оправдане сумње да је Пинк Вучићева приватна телевизија и та телевизија годинама крши основна правила за добијање националне фреквенције", наводи се у саопштењу.

"Пинк је режимски полигон за линчовање политичких противника, паралелно тужилаштво и судница и за то користи националну фреквенцију која је власништво свих грађана Србије", указује та странка.

У саопштењу СДС додаје да улога РЕМ данас није да разматра пријаве поводом злоупотребе националних фреквенција, већ да игнорисањем или немуштим одговорима учествује у режимској представи привида постојања правне државе.

Без приступа медијима, није могуће обезбедити ни фер изборне услове, а ми данас живимо у држави у којој је режим приватизовао националне фреквенције и у којој се Вучић понаша и обраћа као власник приватне компаније, а не председник државе, указује СДС.

Одговор СНС-а

Србија нема намеру да тргује слободом, а слобода избора је елементарна, не само када је реч о раду медија, већ и кад је реч о политичкој подршци грађана, поручио је члан Председништва СНС-а Владимир Орлић и истакао да "ту нема места тајкунско-љотићевском клану у пакету са Борисом Тадићем", преноси Танјуг.

У писаној изјави достављеној медијима, Орлић каже да је велика мука спопала Бориса Тадића, што је "после неограничене власти, раскоши и уживања о трошку народа на које је навикао", сада спао на ниво "безначајног добацивача који је сам себи једини гласач".

Зато Тадић сада мора да се препоручује за сарадњу тајкунско-љотићевском "Савезу" Ђиласа, Јеремића, Обрадовића, Веселиновића и њима сличних, као и да са медијским тајкуном Ђиласом позива на укидање медија и таргетирање новинара.

Орлић каже да Тадић сада "мора да подржи све њихове ставове о одузимању фреквенција медијима, о затварању непослушних редакција, о укидању дозвола за рад свима који њега и Ђиласа не кују у звезде, али и о лустрацији свих политичких противника, уз неизбежни линч, силовања, уличарско дивљање зарад доласка на власт, вешање о бандере, и остале "демократске" тековине које тајкунско - љотићевски картел јавно заговара", истиче Орлић.

Тадић, додао је Орлић, и даље заборавља да је Ђиласа јавно оптуживао за енормно лично богаћење док је био на власти, за тајкунско газдовање медијима и бруталне медијске кампање против свих који су му сметали док је жарио и палио напаћеном и опљачканом земљом.

"Баш као што, како каже, заборавља и да је Јеремића описивао као потпуно неспособног, невиђену штеточину и заговорника независног 'Косова'. Шта му онда смета да заборави и дивљања Двери и Веселиновића, њихово физичко насиље над женама и отворену мизогинију и фашизам? Зашто онда не би заборавио и скандалозне позиве на силовање премијерке Србије. Док се нада неком новцу и неком мандату од трговине сопственим ставовима и 'вредностима', нека Борис Тадић има у виду: слободом Србија нема намеру да тргује", поручује Орлић и истиче да је слобода избора је елементарна, не само кад је реч о раду медија, већ и кад је реч о политичкој подршци грађана.

"На слободним изборима, показало се много пута, Тадић, Ђилас, Јеремић, Обрадовић и остали веселиновићи немају шта да траже. Апсолутну подршку народ ту даје успешној политици, пожртвованом раду и јасним резултатима Александра Вучића, управо зато – што не болује од заборавности", навео је навео је Орлић у писаној изјави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво