Макалистер: До краја новембра став ЕП о дијалогу Београда и Приштине

Председник Комитета спољних послова Европског парламента Дејвид Макалистер изјавио је да ЕП расправља о односима Београда и Приштине и да ће коначан извештај бити готов до краја новембра.

Дејвид Макалистер је то рекао након разговора са представницима привремених косовских институција у Приштини и додао да "ЕП истиче мултиетничку природу Косова и Србије и подржава дијалог као начин помоћу којег ће се доћи до споразума", преноси РТК на српском језику. 

"ЕП ће подржати сваки споразум о којем ће се сагласити обе стране и који ће узети у обзир и међународне законе и ситуацију у региону", истакао је Макалистер.

Према његовим речима, време је да земље чланице понуде визну либерализацију за Косово, јер би у супротном "био преседан да се једна земља која прође кроз овај процес врати уназад".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи