Полемика Јовановића и Фолића о метроу

Заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда Никола Јовановић навео је да је рок за изградњу београдског метроа померен за 2027. годину и упитао актуелну градску власт "зашто је грубо варала грађане". Главни градски урбаниста Милутин Фолић наводи да ће се метро градити према плану и да градња почиње до краја 2020. године.

Никола Јовановић је изјавио да је рок за изградњу прве линије метроа померен за 2027. годину што, према његовим речима, значи да је напредњачка власт у престоници "грубо варала" грађане обећањем да ће прва линија бити готова 2022. године.

Јовановић, који је и потпредседник Народне странке, у разговору са грађанима Земуна је рекао да у најновијој верзији званичног документа "Регионални просторни план административног подручја града Београда" стоји да је "рок за изградњу прве линије метроа померен за 2027. годину".

Он је, у име одборничке групе "Савез за Србију", како се наводи у саопштењу, јавно питао председника Србије Александра Вучића и актуелног министра финансија, а тадашњег градоначелника Синишу Малог, зашто су у предизборној кампањи изјављивали да ће се Београђани возити метром 2022. године, наводи се у саопштењу НС.

Одговорио је главни градски урбаниста Милутин Фолић.

"Запањен сам колико је одборник Скупштине града Београда Никола Јовановић површан и колико ништа не зна. А како би знао када је пре само неколико месеци промашио зграду Скупштине града и тражио место где се одржава седница на погрешном месту", истакао је Фолић.

Он је рекао да жели да обавести Јовановића да је последњи рок за изградњу прве линије метроа 2027. године, јер до тада Београд саобраћајно више не може да издржи без метроа због повећаног броја путника и становника.

Како је навео, то значи да Београд саобраћајно не може нормално да функционише без метроа после 2027. године и зато је та година поменута, а метро ће се градити према плану и градња ће почети до краја 2020. године.

Огласио се и шеф одборника СНС-а Александар Мирковић који је тврдње "Савеза за Србију" о померању рока за изградњу београдског метроа оценио као "јефтини трик којим се покушава прикупити неки политички поен".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи