Ђурић: РОСУ бесправно задржао четири радника

Директор Канцеларије за КиМ каже да су се припадници РОСУ повукли са језера Газиводе око 16 часова. Претходно су бесправно задржали четири радника Центра за екологију и развој спорта у Зубином Потоку. На читавој територији Србије спроводе активности Војске Србије и МУП-а, додаје Ђурић.

Марко Ђурић се после 16 часова трећи пут обратио јавности информацијом да су се припадници РОСУ повукли са севера Косова.

Србија је, каже, добила извињење из појединих западних амбасада које су раније тврдиле да РОСУ није био присутан на северу. То, каже, доказује одакле медијима та информација.

Наводи да је упадом специјалних јединица РОСУ на Газиводе дијалог Београда и Приштине који се води под окриљем ЕУ у Бриселу све неизвеснији, а то је, оценио је, резултат неодговорног и недопустивог понашања Приштине.

Он је, међутим, поручио да ће Србија победити оне који мисле да могу да се играју на овај начин, а онима који су, како је рекао, својом неодговорношћу довели до тога да дијалог између Београда и Приштине доживи овакву судбину какву је данас, поручио је да ће сада мало теже видети председника Вучића у Бриселу након свега овога.

"Мало теже ће да имају људе према којима ће овако да се понашају као што су се данас понашали према целој Србији", рекао је Ђурић.

На претходној конференцији за новинаре демантовао је наводе да се РОСУ повукао око 14.30 и навео четворица радника задржани у Центру за екологију и развој спорта.

"На објекту су задржани Немања Миловановић и Милош Милић, радници Центра, и грађевински радници Никола Ђуровић и Ненад Гаљак", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ рекао је да су припадници РОСУ биле на Газиводама упркос и насупрот чврсто датој речи представника НАТО-а да паравојне албанске јединице неће долазити на север покрајине.

"Овим се показало по трећи узастопни пут да српски народ на КиМ не може да рачуна ни на НАТО ни на КФОР. Последњи пут када смо хапшени на КиМ, када је Вучићу онемогућено да посети српски народ у селу Бање и сада ово данас", поручио је Ђурић. 

Истиче да је јасно да је лаж да се овакве ствари дешавају због неких унутрашњих политичких игрица у Приштини.

"Нико се не игра са ратом и миром зарад унутрашњих прилика. Доста је са игрицама. Шеснаест или седамнаест пута пре конфликта Израела и Палестине су на сличан начин различите линије прелажене па је онда избио један од најжешћих конфликата. И зато је време да се са неодговорним потезима стане", истиче Ђурић.

Напомиње да се на читавој територији Србије спроводе активности Војске Србије и МУП-а у складу са наређењима председника републике како би се, каже, створили предуслови да се овакво понашање заустави.

Директор канцеларије за КиМ рекао је да ће се председник Вучић обратити јавности у 21 сат.  

Додаје да Вучић тренутно обилази оружане снаге Србије и напомиње да су Срби са КиМ на више локациај почели да се окупљају. 

Директор Канцеларије за КиМ је "честитао на резултатима замрзнутог конфликта свима онима који су говорили да ће нам процветати руже ако не буде договора".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво