Ђурић: РОСУ заузеле Газиводе да би Тачи могао да се вози у чамцу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију каже да је упад јединица РОСУ супротан свим међународним договорима и да оне немају право да се појављују на северу Косова.

Марко Ђурић рекао је на конфернцији за новинаре у Влади Србије да су специјалне јединице паравојне формације РОСУ наоружане до зуба напале и заузеле језеро Газиводе.

"Тачи и његови наоружани терористи урадили су то да би Тачи могао слободно да се шета, слика и вози у чамцу по језеру Газовде. Да би до тога дошло, морали су да склоне и ухапсе све са пута. У центру за екологију и развој спорта су везали људе и хапсили са циљем да заузму и застраше цео српски народ на КиМ", истиче Ђурић. 

Додаје да је упад супротан свим међународним договорима и резолуцијама и да јединице РОСУ немају право да се појављују на северу Косова.

"Ово се десило наочиглед целе међународне заједнице и сви које смо звали и обавестили шта се десило, ћутали су. Нема одговра ни из ЕУ ни из НАТО-а", напомиње Марко Ђурић. 

Истиче да је Србија упозорила све у Приштини и међународној заједници да неће толерисати агресију на наш народо на северу Косова, нити било какав облик насиља према нашем народу.

"Председник Вучић је упознао и упозорио међународне представнике да оваква врста понашања није прихватљива и да Србија у складу са резолуцијом 1244 намерава да штити свој народ", поручује Ђурић. 

Додаје да председник Вучић у овом тренутку на посебној локацији има састанак са начелником Генералштаба и другим војним и полицијским званичницима.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 29. сеп 2018, 16:37) - milan lala [нерегистровани]

1244

Prosto je neverovatno da albanske ratne zlocince podrzavaju na zapadu. Ne mogu da verujem da nova SAD administracija nije u stanju da se distancira od promasene Obama - Klinton politike i bezuslovnog podrzavanja Pristine. A i ovi politicari u EU kakav je to soj ljudi kako samo mogu cutati pred njihovim kriminalom i nasiljem nad Srbima , gadljivo do kraja . Neka albanci provociraju nece jos dugo. Sretan put Vucicu u Moskvu .

(субота, 29. сеп 2018, 15:24) - anonymous [нерегистровани]

Re: Gazivode

Gde su NATO i KFOR da štite naš narod??? Izvini prijatelju, jesi ti prespavao poslednjih 30 godina?

(субота, 29. сеп 2018, 15:14) - anonymous [нерегистровани]

Meni se sve cini

da zapad obmanjuje i izaziva da bi osudio srpsku stranu i oteo Kosovo definitivno jer nema vise resursa za ovo navlacenje. Za invaziju osudi Srbiju i uradi to sto zeli bez pitanja Saveta bezbednosti.

(субота, 29. сеп 2018, 14:54) - Vikica [нерегистровани]

Uzas

Strasno, brzo da se reaguje da se cuva narod.

(субота, 29. сеп 2018, 14:54) - Tamara [нерегистровани]

Gazivode

Bojim se da im nije jedini motiv da zastraše Srbe (to nažalost rade na svakodnevnom nivo manjim i sitnijim provokacijama, kao što su krađe, paljenja i uništavanja imovine, uništavanje škola, neosnovana hapšenja i sl. da ne nabrajam dalje ima toga još dosta). Njihov motiv je bio da ponize i Srbe i Srbiju na ovaj način, ali sraman je ponovan izostanak reakcije međunarodne zajednice! Gde je sada KFOR i NATO? Zašto ne štite naš narod?