Ђурић: РОСУ заузеле Газиводе да би Тачи могао да се вози у чамцу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију каже да је упад јединица РОСУ супротан свим међународним договорима и да оне немају право да се појављују на северу Косова.

Марко Ђурић рекао је на конфернцији за новинаре у Влади Србије да су специјалне јединице паравојне формације РОСУ наоружане до зуба напале и заузеле језеро Газиводе.

"Тачи и његови наоружани терористи урадили су то да би Тачи могао слободно да се шета, слика и вози у чамцу по језеру Газовде. Да би до тога дошло, морали су да склоне и ухапсе све са пута. У центру за екологију и развој спорта су везали људе и хапсили са циљем да заузму и застраше цео српски народ на КиМ", истиче Ђурић. 

Додаје да је упад супротан свим међународним договорима и резолуцијама и да јединице РОСУ немају право да се појављују на северу Косова.

"Ово се десило наочиглед целе међународне заједнице и сви које смо звали и обавестили шта се десило, ћутали су. Нема одговра ни из ЕУ ни из НАТО-а", напомиње Марко Ђурић. 

Истиче да је Србија упозорила све у Приштини и међународној заједници да неће толерисати агресију на наш народо на северу Косова, нити било какав облик насиља према нашем народу.

"Председник Вучић је упознао и упозорио међународне представнике да оваква врста понашања није прихватљива и да Србија у складу са резолуцијом 1244 намерава да штити свој народ", поручује Ђурић. 

Додаје да председник Вучић у овом тренутку на посебној локацији има састанак са начелником Генералштаба и другим војним и полицијским званичницима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво