Могерини организује вечеру за премијере Западног Балкана

Шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини организоваће у Њујорку вечеру за премијере са Западног Балкана, којој ће присуствовати и председница српске владе Ана Брнабић, најављено је у Европској комисији.

У Европској комисији кажу да ће вечерас у оквиру заседања Генералне скупштине УН у Њујорку шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини организовати заједничку вечеру за западнобалканске премијере.

Вечери ће присуствовати и премијерка Србије Ана Брнабић и европски комесар за преговоре о приступању ЕУ Јоханес Хан.

Комесар Хан се претходног дана у Њујорку састао са министрима спољних послова земаља Западног Балкна.

Том приликом је нагласио да је регионална повезаност катализатор напретка свих земља региона ка ЕУ, привредног раста и отварања нових радних места.

"Западнобалканска šшесторка би требало да искористи позитиван тренутак када је проширење у питању", поручио је Хан на свом Твитер налогу.

Хан је у Њујорку одржао и билатералне састанке са шефовима дипломатија БиХ и Косова.

Комесар је на свом Твитеру навео да је са Беџетом Пацолијем разговарао о важности напретка у дијалогу са властима у Србији.

"Свеобухватно и обавезујуће решење биће добро за цео регион", написао је Хан на Твитеру.

Председник Европског савета Доналд Туска објавио је синоћ да се у Њујорку састао са косовским председником и премијером Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем.

Теме састанка су биле дијалог Београда и Приштине и визна либерализација за Косово, навео је Туск.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи