Гојковић: Србија се не меша у изборе у БиХ

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да се Србија не меша у изборе на територији Републике Српске, па се тако не меша ни у изборе на територији БиХ.

Одговарајући на питања новинара у Народној скупштини, након састанка са председником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем, Маја Гојковић је рекла да је изјава председника Србије Александра Вучића о томе да ће изнети податке о мешању одређених страних обавештајних служби у изборе и БиХ била врло јасна.

"Сачекаћемо да он изнесе релевантне податке које има. Оно што Србија ради на територији РС, то је сигурно помоћ да живот у том ентитету БиХ буде бољи. Помажући РС сигурно помажемо и читаву БиХ и не видим ништа спорно што Србија подиже забавишта, обданишта, дечије установе, што помаже подизање школа на територији РС и оно што је круна нашег успеха и сарадње је сигурно подизнање болнице", рекла је Гојковић.

Додала је да Србија тиме подржава живот, а не меша се у унтрашњо-политичку ситуацију државе чији територијални интегритет и суверенитет "Србија свакако поштује".

Чубриловић је рекао да је мешање Србије помагање у изградњи вртића, школа, домова.

"Последња подршка одавде је ишла и у локалним заједницама федерације и у локалним заједницама РС. Ако то неко мисли да је мешање, онда ако неко мисли да је то сугерисање, утицај, тога сигурно нема. То су нечије претпоставке и жеље да то Србија ради. Да ли има мешања других, то ви новинари вероватно веома добро знате, ја само знам да је Вучић човек који је најбоље информисан", рекао је Чубриловић.

На питање да ли ће Вучић 5. октобра отворити болницу у Источном Сарајеву рекао је: То морате да питате председника Вучића. Ја немам таква сазнања".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво