Тачи: Време за постизање мировног споразума

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је у Њујорку да је дошло време за "постизање мировног споразума између Косова и Србије".

Хашим Тачи је рекао да ће се споразумом Београда и Приштине "отворити евроатлантска перспектива за Косово и Србију", додавши да он не подразумева поделе или размене територија, пренео је РТК 2.

Рекао је да ће о том питању бити речи и на састанцима са светским лидерима, учесницима Генералне скупштине Уједињених нација.

Посету САД Тачи оцењује као "важну за јачање Косова на међународној сцени и чланство у међународним организацијама, посебно у Интерполу".

број коментара 30 пошаљи коментар
(уторак, 25. сеп 2018, 23:54)
mija [нерегистровани]

Resenje

Mislim da je zajednicki dogovor,preduslov za ocuvanje mira.Svakako Srbija je spremna da pregovara.Nadam se da ce i Pristina prihvatiti pregovore,u cilju pronalazenja resenja,za dobrobit obe strane.

(уторак, 25. сеп 2018, 21:05)
anonymous [нерегистровани]

Dobrivoje

Ne znam kako ovo tumačiti. Da li su se konačno urazumili ili je ovo priča za javnost?

(уторак, 25. сеп 2018, 20:28)
anonymous [нерегистровани]

Demografija

Treba da shvatimo dve stvari.Prva Kosovo teritorija gde zive 82 % Albanaca,Srbi su vecina u Vojvodini zbog iseljavanja sa Kosova ,proterivanja Nemaca I kolonizacije posle ww2.Migracije I promene granica malih drzava su uvek kreirane od velikih zemalja,a najbolji primer su kurdi kojih ima 20 miliona a nemaju drzavu.

(уторак, 25. сеп 2018, 19:29)
skocko [нерегистровани]

Zabrinuti

Srbija je od početka za dogovor, sporazum, mir i kompromis

(уторак, 25. сеп 2018, 18:33)
Fudbaler [нерегистровани]

KiM

Aleksandar Vučić je ponudio rešenje za KiM, ali bi zaista trebalo prihvatiti njegovu ponudu ka ujednjinjenjem Srpskog i Albankog naroda.

(уторак, 25. сеп 2018, 17:53)
Cvrčak [нерегистровани]

Kosovo

Ako njegov "mirovni sporazum" znači priznanje Kosova po svaku cenu to nije sporazum već ultimatum.

(уторак, 25. сеп 2018, 17:52)
Wakanda [нерегистровани]

Kosovo

Ovaj svakog dana priča drugu priču.

(уторак, 25. сеп 2018, 16:29)
Kalesu [нерегистровани]

Razna imena

Sada se zove "Mirovni sporazum", sutra će nekako drugačije, a značenje uvek isto: priznavanje "države" Kosova. Dok ne dođe do toga, Tači i ostali pijuni u kosovskoj vlasti će izjavljivati nebuloze, samo da se nešto drugo ne izrodi. Činjenica ostaje da je, za igrače šaha na Balkanu, ovaj pat najbolji: imaju bazu i odanog saveznika, žarište problema je daleko od njihovih granica.

(уторак, 25. сеп 2018, 15:27)
anonymous [нерегистровани]

Vreme za postizanje mirovnog sporazuma

Slazem se. Da li to znaci da su gospodin Taci i njegovi ideoloski sledbenici konacno odlucili da prihvate i ispostuju rezoluciju 1244 SB UN?

(уторак, 25. сеп 2018, 15:02)
anonymous [нерегистровани]

Taci pokusava na sve nacine,

da se izvuce. zna sta ga ceka njega Haradinaja i skoro sve koji su bili u UCK. Zato traze strane podrske.Vucic je divno rekao da ova generacija vlasti na Kosovu nema resenje.