Брнабићева са Џонсоном: САД охрабрују наставак дијалога у Бриселу

Председница Владе Ана Брнабић је на састанку са сенатором Роном Џонсоном рекла да ће своју посету САД и учешће у генералној дебати на Генералној скупштини УН искористити да у сусретима са светским лидерима представи шта је све Србија урадила у политичким и економским реформама.

"Србија је посвећена стабилности и учинићемо све да сачувамо мир и стабилност у региону", нагласила је Ана Брнабић у разговору са председавајућим Комитета за националну безбедност и Поткомитета за Европу Сената, Роном Џонсоном.

Кад је реч о разговорима Београда и Приштине премијерка је посебно нагласила да Приштина својим поступцима не доприноси дијалогу и да отежава долазак до решења.

Сенатор Џонсон, који је почетком септембра боравио у Београду, нагласио је да је председнику Александру Вучићу пренео поруку да су Сједињене Државе пријатељ Србије и српског народа.

"Сједињене Државе желе да помогну у проналажењу решења за Косово и Метохију и охрабрујемо наставак дијалога две стране", истакао је Џонсон, а председница владе констатовала да је веома важно што је дошло до промене односа америчке администрације према Србији. 

То је, како је рекла, изјавила и приликом посете Сједињеним Државама у јулу, када је обележено 100 година од подизања српске заставе испред Беле куће.

"Србија и САД историјски су увек били савезници и на истим странама", рекла је премијерка.

Истакла је да је за Србију важна подршка њеном европском путу, те поновила да је чланство у Европској унији кључни спољнополитички циљ. "За то не постоји план Б", закључила је Брнабић.

Председница Владе предводи делегацију Србије на генералној дебати 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација. Она ће се обратити Генералној скупштини УН у четвртак, 27. септембра.

У делегацији са премијерком Брнабић је први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, а Брнабић ће вечерас у присуствовати пријему који организује председник САД Доналд Трамп.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво