Јевтић и Делави: Дијалог једини начин за решавање проблема

Косовски министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић и одлазећи амерички абасадор Грег Делави сагласили су се на састанку да је дијалог једини начин решавања проблема у односима Срба и Албанаца и да је важно да свако да допринос том процесу како би се дошло до решења у циљу стабилности и мира.

Једна од тема састанка била је и иницијатива за измене Закона о Косовским безбедоносним снагама, а Далибор Јевтић је изразио забринутост да се ради о процесу који је у овом тренутку непотребан и може успорити и утицати на друге важне процесе, посебно када је о дијалогу реч.

Положај српске и других невећинских заједница, актуелне политичке теме и сумирање свега што је у протеклом периоду урађено у сарадњи Министарства за заједнице и повратак и америчке амбасаде биле су теме о којима су разговарали.

Констатовано је да је сарадња била на веома завидном нивоу и истакнуто уверење да ће се са таквом сарадњом наставити.

"Помоћ САД-а кроз програме УСАИД-а је од веома велике користи за српску заједницу на Косову и ова помоћ је и те како значајна за опстанак српског народа на Косову", истакао је министар Јевтић, наводи се у саопштењу.

На састанку је истакнуто да је важно учешће Срба у процесима доношења одлука које утичу на живот српског и других народа који живе на Косову.

"Изражавам пуну захвалност за све оно што сте учинили током Вашег боравка на Косову. Министарство за заједнице и повратак ће и убудуће бити максимално посвећено раду који ће бити заснован на томе да сви народи на Косову живе боље", рекао је Јевтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи