Кривична пријава против општине Звечан због "Сунчане долине"

Косовско министарство за околину и просторно планирање поднело је кривичну пријаву против општине Звечан због тога што није применила његов налог о обустави радова на изградњи насеља "Сунчана долина" које финансира Влада Србије, пише "Газета експрес".

У тексту под називом "Србија наставља да гради илегално насеље на северу Косова", приштински лист пише да је "Сунчана долина" једна од највећих инвестиција Србије на Косову и пројекат који треба да насели више од 1.500 становника из Србије на север Косова.

Локалне власти у Звечану наводе да ће пројекат бити завршен до средине 2018. године, а према наводима Канцеларије за КиМ, Београд планира да инвестира око 25 милиона евра у тај пројекат.

Косовска влада, односно министарство за околину и просторно планирање, наложило је општини Звечан да обустави грађевинске радове и затражило од локалних српских власти да поднесу документацију о изградњи овог насеља, наводи Зери.

Према саопштењу из министарства за околину, дирекција за урбанизам општине Звечан на дан инспекције није била спремна да понуди документацију коју је тражио инспекторат министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво