Ђилас тражи од РТС-а да му омогући да јавно демантује Весића

Лидер Савеза за Србију (СЗС) Драган Ђилас изјавио је да очекује да га Радио-телевизија Србије (РТС) позове и омогући му да јавно демантује "седам неистина" које је изрекао заменик градоначелника Београда Горан Весић, или бар да прочитају демантиј у целости и тако испуне своју обавезу.

"Никад нећемо одбити гостовање на државној телевизији, али треба да се пропишу правила понашања. Ако се направе правила и да по тим правилима можемо да говоримо, није проблем", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре.

Подсетио је да су на последњем гостовању на РТС-у, због изостанка правила представници Српске напредне странке (СНС) стално упадали у реч.

Ђилас је констатовао да Вучић избегава телевизијски дуел и да је одлучио да га мења Весић.

Према његовом мишљењу, тиме је дат одговор ко ће заменити Вучића кад се повуче са чела СНС, као што је најавио.

Ђилас је додао да је и сам Вучић признао да је Весић особа коју мрзи најмање 60 одсто чланства "напредњака".

Упитан о сексистичком посту председника синдиката Слога Жељка Веселиновића на рачун премијерке Ане Брнабић, Ђилас је рекао да је Веселиновић то одмах избрисао и јавно се извинио и премијерки и свим грађанима Србије.

Ђилас је указао да су лидери СЗС сваког дана изложени најгорим увредама представника власти, трпе и њихове породице и пријатељи, па због тог огромног притиска "човек може да погреши", што се десило Веселиновићу.

"Радојичић се у јавности појавио свега три пута"

Београд је у 100 дана нове власти изгубио не само ПКБ и више од 20.000 хектара земљишта, него и градоначелника Зорана Радојичића, који не ради свој посао, него то уместо њега чини Горан Весић, што је кршење закона, рекао је Ђилас.

Он је, на конференцији за новинаре уочи сутрашње седнице Скупштине Београда, рекао да се Радојичић у јавности појавио свега три пута – на отварању кућице за птице, отварању две зграде Београда на води и на геј-паради, тако да је "био одсутан 95 одсто времена".

Очекујем да градоначелник ради свој посао. Ако је ту, не може да преноси овлашћења на заменика Весића. По статуту Београда, заменик градоначелника мења га кад је спречен или одсутан, истакао је Ђилас.

Додао је да одборничка група СЗС има информације да неки материјали који стижу у Скупштину града имају потпис заменика градоначелника, што није у складу са законом.

Ђилас је оценио да никад није била ситуација у историји Београда да градоначелник приликом избора прича о свом програму 12 минута, а његов заменик 36, што се десило са Радојичићем и Весићем.

Заменик шефа одборничке групе СЗС-а Никола Јовановић констатовао је да је Београд изгубио и градског менаџера, јер још није именован, што је противно закону.

У Београду очигледно само један човек може бити и заменик градоначелника, градоначелник и градски менаџер, закључио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво