Брнабићева у Њујорку, данас на пријему код Трампа

Делегација Србије, коју предводи председница Владе Ана Брнабић, учествује у Њујорку на 73. заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Премијерка ће данас присуствовати пријему, који организује амерички председник Доналд Трамп. У делегацији је и шеф дипломатије Ивица Дачић.

Ана Брнабић обратиће се Генералној скупштини УН у четвртак 27. септембра.

Председница Владе присуствоваће вечерас пријему који организује председник САД Доналд Трамп.

Биће и једна од званица на ручку који за шефове делегација приређује генерални секретар УН Антонио Гутерес у уторак, 25. септембра, а учествоваће и на састанку на високом нивоу под називом "Акција за мир" који је посвећен мировним операцијама, у организацији генералног секретара УН. 

Премијерка ће имати и низ билатералних састанака са светским лидерима, између осталих и са премијером Холандије Марком Рутеом и председником Швајцарске Аленом Берсеом.  

У генералној дебати учествоваће неки од најутицајнијих светских политичара и лидера, између осталих, председник САД Доналд Трамп, премијерка Велике Британије Тереза Меј, председник Француске Емануел Макрон, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, премијер Јапана Шинзо Абе, премијер Шпаније Педро Санчес и многи други.

Главна тема Генералне дебате 73. заседања Генералне скупштине УН је "УН релевантне за све људе: Глобално лидерство и подељена одговорност за мирна, једнака и одржива друштва".

Као главна питања издвојена су унапређење и боље разумевање система УН и јача подршка мултилатерализму, као и имплементација одлука Генералне скупштине УН и проналажење ефикасног одговора на изазове који угрожавају мир, једнакост и одрживост друштва, наводи се у саопштењу из Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво