Савез за Србију: Избори у Лучанима биће тест

Савез за Србију (СЗС) саопштио је да ће изаћи на предстојеће локалне изборе у Лучанима, оцењујући их као "озбиљан тест".

На заједничкој конференцији за новинаре у Чачку, лидери тог опозиционог блока најавили су и формирање стручног тима који ће, како су рекли, "пратити нерегуларности на овим изборима", саопштено је данас из Савеза за Србију.

"Ови избори биће озбиљан тест. Овде ћемо видети да ли је власт схватила да је добила озбиљну опозицију и да њихови људи више неће моћи да се понашају као локални шерифи. А биће тест и за нас да се види колико смо стварно озбиљни у намери да се супротставимо овој власти и да грађани виде да ли ћемо стварно да урадимо оно што причамо", истакли су лидери Савеза.

Они су најавили да већ сад формирају тим људи који ће пратити целокупан изборни процес, водити евиденцију о свим нерегуларностима, обавештавати јавност и улагати пријаве надлежним органима.

На конференцији за новинаре у Чачку су говорили Бошко Обрадовић, председник Двери, Драган Ђилас, један од оснивача Савеза за Србију, Зоран Лутовац, председник Демократске странке, Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, и Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке.

Ђилас о продаји РТБ Бор и ПКБ

Драган Ђилас је рекао да продаја ПКБ и РТБ Бор представља "продају Србије". Каже да тога, да се продају рудна богатства, земља и вода као ресурси, није било ни у време "постпетооктобарских приватизација", а тврди да је и те приватизације он критиковао.

Он је критиковао продају Бора за, каже, "дугове од 200 милиона долара", те рекао да кинеска компанија, која је купила Бор, "нуди Канађанима који имају право за копање на два места 1,4 милијарде долара у парама". 

Оспорио је и продају ПКБ-а. "ПКБ у Београду има 17.000 хектара обрадивог земљишта у комаду. Сваки пољопривредник ће вам рећи да не може да се купи 100 хектара у целини, а камоли 17.000, са 70 километара канала за наводњавање, силосима за сву пшеницу, кукуруз и соју које произведу, са фабрикама сточне хране, фармама живине и крупне стоке, производњом млека", навео је он.

Ђилас је поновио раније већ изнете наводе да је менаџмент ПКБ-а, на чијем случају се и он лично ангажовао, својевремено успео да поправи финансијску ситуацију предузећа, али се, каже, власт променила, а тај менаџмент уклоњен.

Лутовац: ДС је у фази ревитализације

Председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је да је та странка "у фази ревитализације".

"Суштина је у томе да ми у овом тренутку препознамо околности у којима се налазимо а ми смо то учинили. Самокритички смо сагледали због чега смо пали са рејтингом тако ниско и сагледали шта је то неопходно да бисмо вратили поверење грађана", рекао је Лутовац.

Навео је да се странка обнавља кадровски и организационо и додао да је суштинска реч "враћање поверења", које се не може вратити тако што ће се све сводити на приче на конференцијама за медије.

"Оно што је потребно јесте да обилазимо Србију. Од 3. јуна од када сам изабран, стално сам на терену, обилазим Србију, разговарам са људима, а они траже политичаре од којих неће бити отуђени и које не препознају као елиту која нема везу са народом", закључио је председник ДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара