Ђурић и Причард о ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се са специјалним представником ОЕБС-а за Југоисточну Европу Марком Причардом и информисао га о политичкој и безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини, као и са током дијалога Београда и Приштине, саопштено је из владине Канцеларије за КиМ.

Марко Ђурић је, како се наводи, истакао да је Београд искрено опредељен за постизање компромисног решења у дијалогу са Приштином, које би створило услове за трајну стабилност и мир у региону, што је на јасан и недвосмислен начин поручио и председник Србије Александар Вучић током последње посете Косову и Метохији.

Ђурић је упозорио да су неки од кљчних безбедносних изазова на Косову и Метохији јачање политичког и верског екстремизма, као и намера Приштине да, супротно Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, формира оружане снаге.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију изразио је очекивање да ће ОЕБС на Косову и Метохији наставити да ради на стварању стабилног демократског друштва.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 21. сеп 2018, 23:33) - Mirjana [нерегистровани]

Komentar

OEBS treba realno da sagleda bezbednost našeg stanovištva na Kosovu. Srbi koji žive na Kosovu, su najugroženiji narod na Balkanu i Evropi, bez osnovnih ljudskih prava i sloboda.

(петак, 21. сеп 2018, 22:07) - Фудбалер [нерегистровани]

КиМ

Београд je искрено опредељен за постизање компромисног решења у дијалогу са Приштином, које би створило услове за трајну стабилност и мир у региону. Александар Вучић је једини који жели да Србија буде економски јака и стабилна држава.

(петак, 21. сеп 2018, 21:48) - LELA [нерегистровани]

Djuric i Pricard o situaciji na Kim

Srbija maksimalno sve ispunjava koristi svaki sastanak da bude konstruktivna EU to dobro zna, dok Pristina tapka u mestu, a tako je nemoguce voditi dijalog, EU konacno mora da promeni stav prema njima..

(петак, 21. сеп 2018, 19:36) - Dragan [нерегистровани]

Kao i uvek

Kao I uvek mi jesmo i ostajemo za kompromis uprkos svemu. Ali stvarno ocekujem bar nekada nekakvu reakciju EU na ispade Pristine

(петак, 21. сеп 2018, 18:48) - Wakanda [нерегистровани]

Kosovo

Nema ništa od vojske Kosova ni po kojoj osnovi.

(петак, 21. сеп 2018, 17:57) - anonymous [нерегистровани]

sale

Ne smemo dozvoliti vojsku Kosova rezolucija 1244 se mora postovati.

(петак, 21. сеп 2018, 17:30) - Leka [нерегистровани]

P

Jako je vazno da OEBS bude upoznat sa situacijom na KiM.....