Вулин: Осудите ратне хушкаче бар једном

Министар одбране Србије Александар Вулин позвао је међународну заједницу, пре свега западне земље које подржавају самопроглашену независност Косова, да коначно реагују на "ратнохушкачке изјаве" председника косовске владе и скупштине Рамуша Харадинаја и Кадрија Весељија.

"Волео бих да већ једном реагују на макар једну, не морају на све изјаве. Нека одреде себи време, простор и број, али само да чујемо једном да кажу да су позиви на рат који долазе од Весељија, Харадинаја и представника Приштине неприхватљиви и да ће за то неко сносити одговорност", рекао је Вулин.

Вулин је то рекао коментаришући изјаву шефа делегације ЕУ у Србији Сема Фабриција да се ЕУ неће бавити појединачним изјавама када је у питању дијалог Београда и Приштине.

Он је, како се наводи у саопштењу Министарства одбране, истакао да би био задовољан да чује једну појединачну изјаву макар о свима њима заједно, јер не прође дан а да неко из Приштине "не позове на рат и на сукобе на Балкану, а да сваки пут изостане било какава реакција Европске уније, и не само Европске уније".

"На Косову и Метохији владају странци, њихова је политичка моћ и њихов је утицај. Ако ови људи не говоре у њихово име, онда је време да нам то кажу или бар да кажу својим грађанима, својим пореским обвезницима да подржавају људе који хоће да запале нове ратне пожаре и који хоће да запале Балкан. И нека се нико не нада да ће зло које би некажњени ратни злочинци да изазову остати само у Србији. Неће и не може", истакао је Вулин.

Он је оценио да ће, "ако се једном запали тај пожар, ако се једном поново призове зло које призивају и Харадинај и Весељи и на које читав свет тако упорно ћути, онда се то зло неће завршити само на Србији".

"То зло ће се проширити и сва деца ће то осетити, не само само наша", нагласио је министар Вулин.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи