"Србија постаје нормална, а не лоповска држава"

Председник Србије Александар Вучић поручио је да у Србији нема више "буразерских приватизација", већ мора да се плати повериоцима, отплате дугови и победи на тендеру, што смета онима који би монопол како би могли да краду. Жестоко је критиковао Жељка Веселиновића, који је вређао премијерку Ану Брнабић.

Вучић је, након обиласка Дечје болнице у Тиршовој, на питање новинара како то да га критикују из опозиције због посете Кини иако је донео уговоре у вредности од више од три милијарде евра, рекао да би неки - пошто не могу да га победе на изборима - да га уклоне силом с власти.

"Једино што бих могао да урадим за њих јесте да кажем: 'Ево народе, излазимо на изборе, дозвољено је да буду кутије ћораве и да само гласате за њих, само са ћоравим кутијама могу да победе. Ко ће да да глас за њих? Није чудо што се код њих јављају идеје о насилном рушењу власти. О томе јавно говоре. У свим земљама света се иде у затвор за то, али код нас не, и надам се да ће тако увек остати", рекао је Вучић.

Демократија је најбољи облик политичког режима, додао је председник и истакао да је важно да људи виде ко и како води државу.

Указао је да се опозиција буни што имамо раст, што се обнављају све здравствене институције што они нису раније, што се не затварају фабрике, као што су раније власти чиниле.

"Буне се што отварамо фабрике, а не затварамо. Што сам довео само у Ниш седам фабрика. За шта ти да се буниш? Да ли сте и једну фабрику оставили у животу у Чачку, Лозници, ни у Нови Сад нисте довели? Шта је ту сада лошије? Лошије је једино што не могу да пљачкају као што су пљачкали ПКБ", рекао је Вучић.

С тим у вези је рекао да су раније власти, тојест Драган Ђилас, поделили са директорима ПКБ 626.000 евра бонуса, новца грађана.

"Једини који није добио тај бонус био је директор производње, јер га Ђилас није довео. Сви остали преваранти су добили те паре, а радници ништа. Поделили су бонус на основу фиктивне добити. Пет или шест директора је добило само да би и Ђилас добио", рекао је Вучић.

На оцене да је ПКБ продат јефтино поручио је: "Што ниси ти купио ако је јефтино па да продаш скупље? Што си све тада радио са Мишковићем. Сада им смета што нема те врсте монопола, него што морају да дају паре".

"Нема више буразерске приватизације. Нема договора са једним или другим. Цела држава је тако функционисала и више тога нема. Србија постаје нормална држава, а не лоповска и зато хоће да се врате на власт. То је једини начин како су научили да живе и богате се", рекао је председник.

Оценио је да морају да победе на парламентарним изборима да би дошли на власт, али да им то неће бити тако лако.

"Увреде Ани, очекивано од таквог профила људи"

Председник је, на питање новинара да прокоментарише увреде које су на рачун премијерке Ане Брнабић упутили неки од опозиционих представника, рекао да се тако нешто и може очекивати од таквог профила људи.

Премијерку је преко Твитера Жељко Веселиновић из Покрета радника Слога извређао и рекао да јој жели да буде "закључана у четири зида без кључа са једним обдареним Афроамериканцем тек пуштеним из затвора" а на питање новинара како то коментарише Вучић је упитао да ли је "кретен стварно то рекао".

"Замислите да неко то каже било чијој ћерки и они би још и да воде државу", рекао је председник и у констатовао да је просто невероватно да нико није реговао на то што је Веселиновић урадио.

Уз подсећање да је Вук Јеремић раније назвао премијерку "креатуром", Вучић је рекао да се од таквог профила људи ништа друго и не може очекивати.

"То говори о њима", истакао је Вучић и додао да што се тиче способности Брнабићеве и Јеремеића, разлика је "небо и земља".

Оценио је да је Јеремић једино знао како да уништи српске шансе око КиМ, и потроши што више народних пара и живи што богатије, а да о Ђиласу не треба ни говорити, и додао да ће грађани проценити колико је ко и за шта способан.

Коментарисао је, како је рекао, и подсмехе на његов рачун због изјава које је давао током посете Кини о свињским главама и довођењу технологије четврте индустријске револуције у Србију, те додао да не види шта је ту смешно што ће се поваћати производња свиња и укупно сточарства.

Подсетио је и да су сличне реакције биле и када је причао о говедима, а сада захваљујући уговорима са Турцима константно расте производња. Не види, додао је, ни шта је смешно код летећих аутомобила, јер у Кини већ праве прототипове.

Вучић "честитао" Јанковићу и Ђиласу на формирању владе

Александар Вучић је "честитао" Драгану Ђиласу и Саши Јанковићу на формирању владе, али и навео да им остаје само да победе на изборима.

Председник је, одговарајући на питања новинара у вези са изјавом Јанковића да разговара са Ђиласом редовно о формирању власти "након смене Вучића", рекао да пошто су они већ завршили све, остаје та ситница, детаљ, на који треба да обрате пажњу, а то је да то потврде на изборима.

"Честитам им на томе" додао је председник Вучић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво