Тачи: Корекције граница било и другим случајевима

Косовски председник Хашим Тачи поново тврди да ће преговори са Београдом укључити корекцију граница на начин да се "Прешевска долина" прикључи Косову и да су се корекције дешавале и раније у неким другим случајевима.

"Корекција се десила и у Словачкој и у Републици Чешкој. Десила се и у Холандији и у Белгији, пре две године", рекао је Тачи, преноси Лајми.

Taчи је поновио да је против поделе Косова.

"Ко говори о подели, размени, Републици Српској – то су српске идеје. То су идеје САНУ. То су идеје државе и Владе Србије", наводи Тачи, додајући да заступа само интересе грађана Косова и "Прешевске долине".

Ко жели да прича о подели, нека не седа са мном за сто, каже Тачи, уверен да ће међународне факторе уверити да подрже тај пројекат.

Наводи да је наиван свако ко мисли да само Србија добија од дијалога и понавља да су Газиводе, "Трепча", север Митровице ресурси и територија Косова и да то ни по коју цену неће бити оспорено.

Према његовим речима, веома охрабрује став САД, а то је , како каже, створило могућност да се дискутује о корекцији граница.

"Знам да је било различитих мишљења, да је то лични став (Џона) Болтона, али оно што могу да вам кажем јесте да је сада став јасан, и САД и ЕУ, али и ЕП, да се овај процес гура напред и да се стварају могућности за постизање коначног споразума, укључујући и корекцију граница. Ово је шанса коју треба да искористимо", наводи Тачи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво