Регионална сарадња међу приоритетима Владе

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са министром унутрашњих послова Турске Сулејманом Сојлуом о даљем унапређењу билатералних односа две земље, европским интеграцијама као и сарадњи надлежних институција у области борбе против тероризма и организованог криминала.

Ана Брнабић је, говорећи о процесу европских интеграција, истакла да је чланство у ЕУ стратешко опредељење Србије, као и да је регионална сарадња међу главним приоритетима Владе, где се акценат ставља на што веће економско повезивање међу земљама региона.

Брнабићева је изразила задовољство добрим билатералним односима две земље и истакла да томе значајно доприносе и лични, пријатељски односи председника Вучића и турског председника Ердогана.

Такође, нагласила је да је Србија заинтересована за даљи наставак политичког дијалога као и за унапређење сарадње у свим областима од заједничког интереса, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе за сарадњу с медијима.

Премијерка је посебно похвалила сарадњу министарстава унутрашњих послова две земље, у области борбе против тероризма и организованог криминала и позитивно оценила наставак заједничке сарадње у оквиру обуке полицијских кадрова и размене информација, што доприноси већој безбедности за наше грађане.

Министар Сојлу изразио је задовољство поводом добрих билатералних односа Србије и Турске, као и успешне сарадње у области борбе против тероризма и органиозованог криминала.

Такође, изразио је захвалност руководству Србије на снажној подршци Турској у претходном периоду, посебно у изазовним тренуцима за његову државу и народ.

Истакао је да је слика Србије у свету значајно промењена на боље последњих година, као и да стабилност и сигурност, али и поверење које постоји између две земље, доприносе бољој економској сарадњи и даљем развоју свеукупних односа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво