Харадинај: Ако се границе помере требаће опет војничке чизме

Косовски премијер Рамуш Харадинај каже да је чак и сам разговор о "питању граница Косова" опасан по стабилност региона, преноси приштински портал "Телеграфи".

"Границе Косова су успостављене (војничким) чизмама, а не за столовима и у преговорима... Ако се оне помере, многе војничке чизме са обе стране биће поново потребне", рекао је Рамуш Харадинај телевизији Клан са седиштем у Тирани.

Навео је да неће прихватити никакав договор са Београдом који подстиче "измену граница" и да тај план не сматра озбиљним.

"После свега што се догодило, не могу да верујем да је председник (Хашим) Тачи то сматрао озбиљним пројектом. Мислим да је то део његове политичке тактике", закључио је Харадинај.

"Отворићемо границу с Албанијом за Нову годину"

С друге стране, приштински портал Зери преноси да је Харадинај најавио да од Нове године више неће бити физичких препрека на граници Косова и Албаније.

Овај медиј наводи да је та нада Харадинаја заснована на разговорима и плановима са премијером Албаније Едијем Рамом.

Зери подсећа да је Харадинај у једном интервјуу раније рекао да је, када је путовао за Тирану, пола сата чекао да уђе у Албанију и пола сата да уђе на Косово.

На констатацију новинара да "у свим осталим земљама ЕУ нема граница, те да су границе остале само рушевине прошлости" и питање шта ће Приштина урадити да их уклони, Харадинај је рекао да је са премијером Рамом и осталим колегама разговарао о томе да се негде на преласку из једне године у другу, та граница отвори.

На инсистирање новинара да каже да ли ће то бити у новогодишњој ноћи, Харадинај је рекао да се нада.

"Надам се да хоћемо. Коначно. Биће камера. Биће праћења, али неће бити физичке препреке, неће бити физичког присуства контроле", рекао је Харадина, пренео је портал Зери.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво