Вулин: Изетбеговић нека каже ко је покушао да убије Вучића

Министар одбране Александар Вулин критиковао је члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића због изјаве да "Вучић заговара мир, а наоружава се", поручивши му да би боље било да пре таквих изјава објасни ко је покушао да убије српског председника у Сребреници.

"Пре него што уопште стави његово име у уста морао би да има толико достојанства да најпре објасни зашто тада, као домаћин, није био уз њега, и да нам већ једном каже ко је покушао да убије Александра Вучића", рекао је министар Вулин, нагласивши да председник Вучић спроводи политику мира.

Вулин каже и да Изетбеговић нема право да говори о томе да ли се Војска Србије опрема и наоружава, , напоменувши да је Србија војно неутрална земља, која, да би се бранила и чувала у тренутку невоље, мора да буде довољно спремна и способна да то и уради.

Како је навео у саопштењу за медије, "ми се уздржавамо да коментаришемо било какве унутрашње политичке односе унутар Босне и Херцеговине, иако је Србија, не заборавимо то, чувар дејтонске Босне и Херцеговине".

"Жао ми је што Изетбеговић не прихвата отвореног срца политику мира Александра Вучића", поручио је Вулин.

"Весељи може у Ниш, али пред истражног судију"

Вулин је реаговао и на изјаву Кадрија Весељија да Ниш историјски припада тзв. "Косову" и да ће га освојити.

"Пре него што пошаље било чије дете да изгуби главу, нека се прво суочи са правдом и злочинима које је починио и то је једини начин како ће он видети Ниш - са лисицама, у полицијском возилу, пред истражним судијом и одговарајућим затворским капацитетима. Терористи ОВК-а нису дошли ни до Ниша, ни много даље, ни у време када је иза њих стајала сва сила НАТО пакта", наводи Вулин у писаној изјави.

Додао је да наравно то не могу ни сада да ураде, а посебно не сада када читав свет разуме и види да се Александар Вучић и наша држава залажу и боре за мир, а не да неко други гине и да се народи овде сукобљавају и гледају како им генерације нестају у ратним сукобима.

Како је истакао, важно би било да Европска унија већ једном проговори и каже "да ли тај човек, који непрекидно позива на рат и сукобе, говори и у њихово име".

"На Косову и Метохији владају странци и имају политичку моћ. Па било би онда време да нам објасне да ли је то с њиховом вољом или није. Ако јесте, не би било лоше да онда својим бирачима у земљама ЕУ објасне да подржавају човека који би сутра њихову децу да шаље у неки нови рат па нека они објасне својим бирачима, пореским обвезницима и грађанима да подржавају, или у најмању руку толеришу човека који би да запали нови пожар на Балкану, а тај пожар без њихове деце неће моћи да прође", рекао је Вулин.

Ако им је стало до мира и стабилности, до њихове деце, поручио је министар одбране, "нека већ једном обуздају тог ратног хушкача и нека омогуће да правда стигне до њега и то ће бити сасвим довољно".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара