Британски министар похвалио напредак Србије у реформама

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са британским министром за Европу и Америку Аланом Данканом у Форин офису о билатералним односима две државе, ситуацији у региону и напретку Србије у процесу евроинтеграција.

Премијерка Ана Брнабић захвалила је министру Алану Данкану на спремности Велике Британије да, упркос Брегзиту, и даље подржава Србију на путу ка Европској унији.

Министар Алан Данкан похвалио је напредак који је Србија постигла у реформским процесима и напоре државе да путем реформи постигне бољи животни стандард грађана и сигурно пословно окружење за нове инвестиције.

Данкан је истакао да ће Велика Британија наставити да пружа подршку евроинтеграцијама Србије и након изласка из Европске уније, додајући да је циљ Велике Британије наставак сарадње и јачање билатералних односа са Србијом, као и свим досадашњим партнерима и државама.

Говорећи о реформским процесима, Брнабићева је објаснила да је, упркос постигнутом успеху, пре свега у економској сфери, Влада Србије посвећена интензивнијим реформама у областима владавине права и правосуђа, као и јавне управе.

Када је у питању реформа правосуђа, премијерка је објаснила да се тренутно ради на усвајању препорука Венецијанске комисије, додајући да очекује да ће читав посао бити завршен до краја године.

Саговорници су истакли значај нормализације односа Београда и Приштине и доношење коначног решења које ће обезбедити стабилност региона и омогућити сигурну будућност за све његове грађане.

Брнабићева је оценила да је Србија спремна за проналажење компромисног решења којим ће се превазићи замрзнути конфликт и постићи трајна стабилност региона.

Нагласила је и важност имплементације споразума приштинске стране, пре свега, када је у питању формирање Заједнице српских општина.

Премијерка је посебно захвалила на подршци коју Влада Велике Британије пружа кроз Фонд за добру управу, као техничку помоћ реформама с циљем унапређења пословног окружења, реформе правосуђа и јачања политичке и економска стабилности државе.

За Србију је од посебне важности, како је објаснила, подршка коју Фонд пружа е-управи, као механизму за снажнију борбу против корупције и транспарентнију државну управу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво