Александра Јоксимовић нова амбасадорка Србије у Лондону

Министар спољних послова Ивица Дачић наводи да ће председница Центра за спољну политику Александра Јоксимовић бити амбасадорка Србије у Великој Британији од 1. новембра.

"Даће бог да Александра Јоксимовић не буде овде наредне године већ да буде амбасадор у Лондону", изјавио је Ивица Дачић на међународној конференцији "Безбедносни изазови Западног Балкана и Србија", коју организује Центар за спољну политику.

Александра Јоксимовић је оснивач и председница тог центра. Магистрирала је међународне односе на Факултету политичких наука у Београду и специјализирала на Харварду.

Од 2000. до 2004. године била је помоћница министра спољних послова.

Током дугогодишње каријере, стекла је посебна знања из области комуникације с медијима, дипломатије и деловања политичких странака.

Чланица је редакције часописа Међународни проблеми Института за међународну политику и привреду, Форума за међународне односе Европског покрета у Србији као и Управног одбора Центра за демократију и помирење у југоисточној Европи.

Поред осталих радова, објавила је књигу "Србија и САД, билатерални односи у транзицији", наведено је на сајту Центра за спољну политику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво