Триван са амбасадором Кубе

Традиционално добри пријатељски односи две земље представљају добру основу за сарадњу у области заштите животне средине, речено је на састанку министра заштите животне средине Горана Тривана и амбасадора Републике Кубе Густава Триста дел Тода.

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је са амбасадором Републике Кубе Густавом Тристом дел Тодом о могућностима сарадње две земље у области заштите животне средине.

У разговору је константовано да традиционално добри пријатељски односи две земље представљају добру основу за сарадњу у области заштите животне средине, саопштило је ресорно министарство.

Триван је истакао да је Република Куба, нама важна пријатељска земља, са којом можемо развити сарадњу у заштити животне средине, јер је та област од приоритетног значаја обема земљама, посебно када је реч о биодиверзитету.

"Србија припада једном од најзначајнијих центара биодиверзитета у Европи и важно нам је да очувамо и одрживо користимо биолошку разноврсност која је од националног значаја као и да повећамо површину и број заштићених подручја. Размена научних и стручних еколошких знања може бити драгоцена у сарадњи две земље у области заштите животне средине и природе", рекао је министар.

"Позив Тривану да посети Кубу"

Амбасадор Густав Тристо дел Тодо је указао да је Куба искрени пријатељ Србије.

Додао је да се добри билатерални односи и потенцијали две земље могу проширити на сарадњу у области заштите животне средине за коју је Куба веома заинтересована.

Дел Тодо је упутио позив министру Тривану да посети Кубу.

Током сусрета је договорено да се у међусобној коресподенцији надлежних државних органа и министарстава припреме и уговоре оквири сарадње министарстава заштите животне средине Србије и Кубе, меморандум о сарадњи два министарства и конкретан план размене стручњака и студената који се баве животном средином.

Овом приликом је изражена захвалност кубанској страни на њиховој континуираној подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи