Дачић: Добро је да Тачи зна да Србија неће признати КиМ

Србија не може да прихвати једнострано проглашену независност Косова и добро је да то зна и сам председник привремених косовских институција Хашим Тачи, који каже да нема решења без Србије, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

"Србија неће признати Косово, па онда наставити разговоре. То се сигурно неће десити", подвукао је Ивица Дачић, одговарајући на питање да ли ће Србија, као што наводи Тачи, прво признати Косово, па онда разговарати о разграничењу.

Дачић је подсетио да је и сам Тачи говорио да нема решења без Србије и да Србија неће признати независност Косова.

Нерешен косовски проблем, оцењује Дачић, прети да блокира перспективу развоја Београда и Приштине.

Шеф српске дипломатије је додао да, када се прича о промени граница, међународни принцип гласи: "немењање граница силом".

"Овде нико не намерава да мења границе силом, овде ће бити договор, или га неће бити", истакао је Дачић.

"Важно је да земље које нису признале КиМ, као, на пример, Република Кабо Верде, дају снагу нама и нашим аргументима да договора мора бити, али не наметнутног", указао је Дачић.

Министар је рекао да све земље, осим Велике Британије и Немачке, подржавају да се дође до компромисног решења и не мешају се у то какво ће оно бити.

"Немачка и Велика Британија се противе промени граница, а са тиме се принципијелно слаже и Србија", рекао је Дачић, али је додао да се поставља питање од када важи тај принцип - "да ли од распада Југославије или једнострано проглашене независности Косова".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи