Брнабићева и Рот: Напаредује сарадња Србије и Немачке

Председница српске владе Ана Брнабић оценила је да економска сарадња Србије и Немачке константно напредује, а да ће посебан фокус у будућности бити на сарадњи малих и средњих предузећа.

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са Михаелом Ротом, државним министром за Европу и замеником министра спољних послова Немачке.

У разговору, који је био посвећен актуелној политичкој ситуацији у региону Западног Балкана и резултатима економских реформи у Србији, констатовано је да је интерес уласка Србије у Европску унију обостран, јер доприноси очувању мира, просперитета и стабилности целе Европе, саопштено је из Кабинета премијерке.

Брнабићева је нагласила да се у оквиру наставка реформи у Србији велики напори улажу у јачање и развој електронске управе за коју је навела да је, због транспарентности коју обезбеђује, најефикаснија у борби против корупције.

Интензивно се ради и на реформи јавне управе и правосуђа, рекла је премијерка и додала да су све до сада предузете мере као и оне које тек предстоје, важне због испуњавања стандарда Европске уније, али пре свега због грађана Србије.

Истакла је да када је реч о постизању споразума са Приштином, компромис види као једино решење и да се залаже за дијалог без обзира на тежину проблема.

Ана Брнабић оценила је да замрзнути конфликт није у интересу Србије и да проблем мора да се реши, а да је "од пресудне важности у правцу постизања компромиса била и храброст председника Александра Вучића коју је показао отварајући унутрашњи дијалог о Косову", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи