Брнабићева са Наидуом: Желимо још бољу економску сарадњу

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са потпредседником Индије Венкајем Наидуом о даљем развитку билатералних односа. Потпредседник Индије положио је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали у пратњи министра одбране Александра Вулина.

"Част ми је да Вас угостимо, и надам се ће јуче потписани споразуми из области пољопривреде и ваздушног саобраћаја бити подстицај за нашу још дубљу економску и политичку сарадњу" рекла је Ана Брнабић.

Наиду је захвалио на веома срдачној добродошлици наших званичника и сагласио се са Брнабић да постоји огроман простор за ивестициона улагања, трговинску размену, развој привредних области попут фармацеутске индустрије, пољопривреде ИТ сектора, за које је Индија веома заинтересована.

"Индија доследно подржава суверенитет и територијани интегритет Србије и на томе смо Вам веома захвални", нагласила је Брнабић и истакла да Србија не може одустати од постизања трајног и дугорочног решења за питање Косова и Метохије.

Она је честитала потпредседнику Наиду на импресивним резултатима индијске владе на пољу економске и социјалне трансформације и привредном расту који је лансирао ову земљу на место најбрже растуће економије света.

"Свесни смо да сте постали једна од најатрактивнијих земаља за инвестиције. Ми желимо још бољу економску сарадњу, посебно раст трговинске размене, која би у случају жељеног повећања у наредних пет година износила милијарду долара", рекла је Брнабић.

Област културе и филмске индустрије су подједнко битни за нашу заједничку сарадњу, сагласни су Брнабић и Наиду, који се овом приликом захвалио Влади Србије на укидању виза за грађане Индије, што олакшава долазак инвеститора, али и туриста.

Положен венац на Споменик незнаном јунаку

Потпредседник Индије Венкаја Наиду положио је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали у пратњи министра одбране Александра Вулина и начелника Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Илије Тодорова.

Уз највише војне почасти, интонирања химни Индије и Србије и почасног строја Гарде Војске Србије, потпредседник Индије уписао је у спомен-књигу: Они који данас живе памте оне који су дали своје животе на бојном пољу за мир и срећу будућих генерација. Војници који су поднели највишу жртву заувек ће живети у нашим срцима. Заједно с народом Србије клањамо се незнаним јунацима. Вечна им слава и хвала!"

У току јучерашњег дана разговарао је са председником Републике Србије и врховним командантом Војске Александром Вучићем, а једна од тема била је и сарадња у области одбране.

Посета индијске делегације оцењена је као једна од најважнијих у билатералним односима још од 1989. када је у Београд дошао Раџиф Ганди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи