Вучић: Погибија радника трагедија, саучешће породицама

Председник Србије Александар Вучић наводи да је погибија два радника на градилишту "Београда на води" трагедија и да ће надлежни органи испитати тај случај.

"Најдубље саучешће породицама настрадалих на градилишту, обема породицама сам упутио изразе саучешћа и не знам шта имате да додате томе. То је живот и такве ствари се дешавају", рекао је Александар Вучић.

Додаје да ће уколико постоји било каква одговорност надлежни органи то и испитати.

"Надам се да, ако постоји одговорност, да ја не спадам у оне које ће да прогоне, већ да ће надлежни органи то да испитају, али то је велика трагедија за њихове породице и то је све", рекао је Вучић.

На питање како коментарише кампању опозиције против њега тим поводом, председник је рекао:

"Ови други, који мисле да извуку неку политичку корист из трагедије обичних људи, њима на овако важном месту не могу да придајем посебну важност. Они најбоље о себи говоре."

Како Танјуг преноси, што се тиче оптужби на рачун државе у вези са трагедијом, Вучић се позвао на податке објављене у јавности, да у Америци сваких десет секунди гине један перач прозора.

"Постоје тешки послови, на Ђердапу је седам радника погинуло, то нису манекени, ником се није искривила штикла на писти, то се на грађевини деси... Ми имамо далеко мањи број несрећа у односу на број становника у односу на друге земље", рекао је Вучић.

Додао је да је одговорност државе да ли је предузела све, да ли су радници били пријављени, да ли су имали заштитну опрему, да ли су компаније предузеле све.

"Нисам ја потписао акт о премештању дијалога"

Председник Вучић је изјавио да он није никад потписао никакав споразум или акт о премештању дијалога Београда и Приштине из Уједињених нација у Европску унију, већ је то урађено за време Бориса Тадића.

"Никада нисмо потписивали никакав споразум, никакав акт о премештању из УН у Европу, нити било шта. Било је различитих промена формата, али ни Дачић, ни Ђурић, ни Вучић, ни било ко, никада ништа о промени надлежности или структуре дијалога није потписао. Ништа слично", рекао је председник Србије.

Вучић је, одговарајући на питања новинара након састанка са врхом Војске Србије ко је одговоран за пребацивање дијалога из УН у оквире ЕУ – он или Борис Тадић, рекао да је у септембру 2010. године Генерална скупштина УН на предлог Бориса Тадића усвојила резолуцију којом је позвала ЕУ да посредује у дијалогу Београда и Приштине.

У марту 2011. године започео је дијалог Тахири–Стефановић, подсетио је Вучић и додао да је први споразум који је потписан 2. децембра 2011. године био споразум о интегрисаном управљању границама.

"Тада су нам довели граничну полицију и царину на Јариње и Брњак, тада је званично успостављена граница између Срба и Срба и тада је север КиМ одвојен од централне Србије", рекао је председник Србије и подсетио да у земљи тада нису били ни планирани избори у земљи, нити је СНС био близу власти.

Вучић о убиству инвеститора 

Вучић је рекао и да не очекује извињење од оних који су славили чин убиства инвеститора у Београду Зорана Трифуновића, јер, како је рекао, чин убиства могу да славе само људи без части.

Каже да није себи смео да дозволи да коментарише то убиство због претпоставке невиности, али да је то урадио зато што је знао да је реч о хладнокрвном убиству.

"Извињавам се, али нисам могао као председник Србије да дозволим да јунаци наше деце, будућности, буду хладнокрвне убице, као што су то неки желели да буде", рекао је Вучић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво