Савез за Србију и ДСС траже да се заустави продаја ПКБ-а

Савез за Србију затражио је да се обустави процес приватизације ПКБ-а, јер је то, како се констатује у саопштењу, део распродаје Србије са несагледивим последицама, за шта ће неко морати да одговара. И Демократска странка Србије тражи да се одустане од процеса приватизације ПКБ-а.

"Приватизација ПКБ-а је очигледно намештена и ради се о крађи државе, јер се на тендер за приватицију ПКБ-а и то по дупло мањој цени од процењене, десет пута мањој цени од реалне, пријавио само један понуђач и то 'чувена' 'Ел Дахра' која је позната као партнер СНС-а", наводи се у саопштењу Савеза за Србију које преноси Фонет.

СЗС истиче да је у свету тренд да чак и оне државе које су приватизовале своја природна и привредна богатства, сада то полако враћају у своје власништво, а Србија своје воде, рудна богатства и пољопривредно земљиште продаје у бесцење и тако угрожава целокупно становништво.

И Демократска странка Србије је позвала власт у Србији да одустане од процеса приватизације ПКБ-а.

"Начин на који је спроведен поступак и добијање само једне понуде, додатно изазива сумњу у регуларност самог тендера", наглашава ДСС.

Према оцени ДСС-а, свако даље инсистирање на приватизацији ПКБ, "значило би да Српска напредна странка, која годинама напада и вређа све бивше власти да су извршиле погрешне пљачкашке приватизације, данас чини нешто још горе", распродајући најплоднију земљу, највредније ресурсе ипредузећа од националног интереса.

број коментара 0 пошаљи коментар