Косовска скупштина усвојила неколико закона, па поново прогласила паузу

Парламент у Приштини усвојио је неколико законских предлога а одмах након тога прогласио нову паузу до 18 часова због недостатка кворума. Редовно јесење заседање тако је отежано и продужен је прошлонедељни колапс, када је у више наврата, што на предлог владајућих, што на предлог опозиције, председавајући Кадри Весељи без успеха покушавао да почне два ванредна заседања.

На почетак данашње седнице, која је била заказана за 11 часова, чекало се неколико сати због недостатка кворума. Скупштина је отпочела рад, усвојила неколико усвојених законских предлога, па прогласила нову паузу до 18 сати, поново због недостатка кворума. 

На дневном реду седнице је 40 тачка, међу којима је и гласање о резолуцији о дијалогу са Београдом као шеста тачка дневног реда.

Опозиционе странке Демократски савез и покрет "Самоопредељење" бојкотују седницу, а владајуће странке самостално немају довољно посланика за кворум.

ДСК и "Самоопредељење" најпре траже ванредну седницу, на којој би била усвојена резолуција којом би се онемогућили преговори о територијалној целовитости Косова.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 14. сеп 2018, 14:20) - Ana [нерегистровани]

Vest

Mislim da nece ni biti uskoro kvoruma jer oni nisu za pregovore sa Beogradom i to javno pokazuju.