Полемика Савеза за Србију и СНС-а о Косову

Председник Народне странке Вук Јеремић тврди да Вашингтон од Београда тражи не само да пусти Приштину у УН, него и да промени Устав Србије и званично призна Приштину као независну државу. Члан Главног одбора СНС-а Петар Петковић поручује да Јеремић и даље дезинформише лажима и обманама.

Вук Јеремић је то рекао на трибини Савеза за Србију у Вршцу, где је такође изнео да председник Србије није знао да када у међународним односима кажеш другој страни на шта си спреман, она онда тражи још 50 одсто више.

Председник Левице Србије Борко Стефановић оптужио је власт да народ пре подне "спрема за рат", а поподне га убеђује да би зарад мира требало дати део територије, наведено је у саопштењу Савез за Србију.

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић говорио је о Вршачкој буни из 16. века и вршачком бунтовничком духу, те "нову политичку културу" видљиву у сарадњи на локалном нивоу, што, каже, даје наду да може другачије од онога што данас имамо у Србији.

Да није било Савеза за Србију, Србија данас не би имала опозицију, поручено је такође синоћ на трибини, а привођење чланова Народне странке у Врбасу наведено као пример односа власти према неистомишљеницима.

Лидер ДС Зоран Лутовац сматра да су догађаји у Врбасу потврдили исправност одлуке о уједињењу странака, као алтернативу власти.

Петковић: Јеремић дезинформише лажима

Члан Главног одбора СН, Петар Петковћ поручио је да лидер Народне странке по ко зна који пут даје себи за право да обманама и лажима шири дезинформације о Косову и Метохији, по којима се његово политичко деловање једино и препознаје.

У писаној изјави медијима, Петковић истиче да то што Јеремић говори да ће Србија признати Косово и омогућити Приштини столицу у УН јер, каже, чиста пројекција њега и његових коалиционих партнера који су у време када су били на власти све учинили да Косово буде што даље од Србије.

"То су чинили измештајући борбу за Косово и Метохију из оквира УН, доводећи Еулекс који је успоставио границу и царину између Срба и Срба, постављајући погубно питање Међународним суду правде у Хагу, који је захваљујући Јеремићу, Тадићу, Ђиласу и Борку Стефановићу донео одлуку да декларација о независности Косова није у супротности са међународним правом", навео је Петковић.

Зато је, истиче Петковић, на последњу годишњицу доношења ове одлуке Међународног суда правде, на свим насловним странама албанских медија у Приштини ишла захвалница Вуку Јеремићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара