Симић: Српска листа неће подржати трансформацију КСБ

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је да Српска листа и српски народ на КиМ неће подржати трансформацију косовских безбедносних снага у војску, јер је то противно интересима српског народа, Резолуцији СБ УН 12 44 и Кумановском споразуму.

Игор Симић је за Радио Контакт Плус, коментаришући одлуку косовске владе која је без присуства чланова Српске листе, данас усвојила и доставила парламенту три Предлога закона о трансформацији Косовских снага безбедности у војску, рекао да је по Резолуцији 1244 Кфор једина легална војна формација на КиМ.

"Српска листа и српски народ на КиМ неће подржати трансформацију безбедносних снага у тзв. војску Косова, пре свега зато што је то противно интересима српског народа, али и Резолуцији СБ УН 12 44 и Кумановском споразуму који, подсетићу, као једину легалну војну формацију на КиМ предвиђају Кфор. Ту треба додати да је и Кфор на простор КиМ дошао након добијене сагласности званичног Београда", рекао је Симић.

Додао је да косовска влада на овај начин крши сопствене законе.

"Ово је покушај да се заобиђе правна процедура која захтева гласове Срба и то је позив да међународна заједница најхитније реагује јер се од стране владе крше сопствени закони", казао је Симић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи