Стефановић и Народна странка о случају Борислава Новаковића

Народна странка је саопштила да је полиција у Врбасу привела повереника те странке за Војводину Борислава Новаковића, члана Народне странке Огњена Вујичића, сувласника Центар кафеа и још шест особа. Министар унутрашњих послова наводи да су у Врбасу нападнути полицајци.

Док Народна странка у свом саопштењу осуђује хапшење и тражи хитно ослобађање свих приведених, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије је осудио напад на полицајце.

"Недопустиво је да било ко, ма коју функцију обављао, прибегава насиљу и напада полицајце, који раде свој посао у складу са законом", поручио је Стефановић у писаној изјави достављеној медијима.

Општина Врбас је саопштила да је запосленима ЈКП Комуналац Врбас онемогућено да уклоне монтажни објекат, да се општина обратила полицијској станици како би пружили асистенцију и омогућили извршење Решења о уклањању летње баште те да није речи ни о каквом политичком прогону већ деловању по закону против оних који су уклањање покушали да спрече.

"Том приликом је двадесетак лица ометало службена лица у вршењу дужности, вређајући запослене у Општинској управи и полицији", наведено је у саопштењу.

Понашање Новаковића осудио је Покрет социјалиста. "Новаковићев бахати однос према службеном лицу је скандалозан и срамотан чин, а посебно његово физичко обрачунавање са полицијом", саопштава ПС.

Покрајински одбор ДС-а саопштио је да је привођење и хапшење политичких противника, уз помоћ полиције, крајње опасна порука да је актуелна власт спремна на све у борби за очување власти и привилегија. Хапшење су осудиле и Двери, као и Покрет слободних грађана.

Савез за Србију је питао министра унутрашњих послова да ли је полиција данас "дала асистенцију" у складу са законом Србије или у складу са неким личним законом министра Стефановића и актуелне власти према којем је "народна полиција претворена у партијску".

Градски одбор СНС Београда саопштио је да је срамно то што уместо да осуде напад на припаднике МУП-а у Врбасу, који часно и у складу са законом обављају свој посао, лидери Савеза за Србију мисле да су недодирљиви и својим изјавама јасно подржавају насиље над њима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво