Брнабић: Задовољство због успешне сарадње са Интерполом

Председница Владе Србије Ана Брнабић изразила је у разговору са председником Интерпола Менгом Хонгвејом задовољство због чињенице што је Србија пету годину заредом сврстана међу десет најпожељнијих партнера ове међународне организације.

Ана Брнабић је захвалила председнику Интерпола на изузетној сарадњи коју имамо са овом међународном организацијом, најзначајнијом у борби против организованог криминала, тероризма и нових облика светских безбедносних претњи, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

"Поносна сам на чињеницу да је Србија пету годину заредом сврстана међу десет најпожељнијих партнера Интерпола", нагласила је Брнабићева у разговору и обећала још посвећенију сарадњу у будућности.

Председник Интерпола Менг Хонгвеј оценио је посету Србији веома успешном и нагласио да је Србија најактивнији и најважнији партнер ове међународне организације у региону.

Он је захвалио на подршци коју је добио од Србије приликом избора на ову одговорну и значајну функцију.

Премијерка Брнабић је Менг Хонгвеју, који је уједно и заменик кинеског министра јавне безбедности, захвалила на одличној сарадњи надлежних институција Србије и Кине у области борбе против организованог криминала, а НР Кини на принципијелном поштовању међународног права и подршци Србије у Интерполу и другим међународним организацијама у заштити територијалног интегритета и суверенитета наше земље, наводи се у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар