Дачић и Мондолини о односима две земље и посети Макрона

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони разговарали су о билатералним односима и предстојећој посети председника Француске Емануела Макрона Србији.

У разговору је закључено да су Србија и Француска поуздани партнери и да је ове године политички дијалог две државе достигао ниво и динамику какве нису постојале годинама уназад.

Година је обележена узвратним посетама на нивоу министра спољних послова, председник Србије Александар Вучић боравио је у посети Паризу, а у децембру је предвиђена посета председника Француске Емануела Макрона Србији, констатовали су саговорници.

Имајући у виду да је последњи пут председник Француске био у посети Србији 2001. године и да ове године Србија и Француска обележавају стогодишњицу пријатељства, посета председника Макрона ће и симболички обележити ревитализацију историјски пријатељских односа две земље, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова.

Министар Дачић и амбасадор Мондолони су се сложили да је билатерална сарадња две државе значајно унапређена и новим инвестицијама и оснаженом културном сарадњом, као и да ће две државе, уз уважавање обостраних интереса, наставити да унапређују свеукупне билатералне односе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво