Дачић и Мондолини о односима две земље и посети Макрона

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони разговарали су о билатералним односима и предстојећој посети председника Француске Емануела Макрона Србији.

У разговору је закључено да су Србија и Француска поуздани партнери и да је ове године политички дијалог две државе достигао ниво и динамику какве нису постојале годинама уназад.

Година је обележена узвратним посетама на нивоу министра спољних послова, председник Србије Александар Вучић боравио је у посети Паризу, а у децембру је предвиђена посета председника Француске Емануела Макрона Србији, констатовали су саговорници.

Имајући у виду да је последњи пут председник Француске био у посети Србији 2001. године и да ове године Србија и Француска обележавају стогодишњицу пријатељства, посета председника Макрона ће и симболички обележити ревитализацију историјски пријатељских односа две земље, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова.

Министар Дачић и амбасадор Мондолони су се сложили да је билатерална сарадња две државе значајно унапређена и новим инвестицијама и оснаженом културном сарадњом, као и да ће две државе, уз уважавање обостраних интереса, наставити да унапређују свеукупне билатералне односе.

број коментара 0 пошаљи коментар