Маја Гојковић посетила Велико Трново

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић, која се налази у званичној посети Бугарској, указала је на значај развоја сарадње на локалном и регионалном нивоу и нагласила да је то прави начин да се добра сарадња на политичком плану преточи у конкретне облике сарадње.

Гојковићева је у Великом Трнову, где је разговарала с градоначелником Данијелом Пановим, рекла да је потребно подстаћи још чвршће повезивање и јачање веза између градова и општина у области туризма, културе, што ће допринети бољем повезивању две државе.

Панов је подсетио да Велико Трново има добру сарадњу с Нишом, али да је спреман да развија сарадњу и с другим локалним самоуправама у Србији. 

Прихватио је предлог делегације Скупштине Србије да се у наредном периоду развије блиска сарадња Великог Трнова и Краљева, која ће бити заокружена споразумом о сарадњи и братимљењу два града.

Маја Гојковић је изразила задовољство због посете Великом Трнову на позив градоначелника Панова, имајући у виду и његов посебан статус због културног и историјског значаја за Србију и српски народ због Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, који је у том граду провео своје последње дане и где је сахрањен, а који и данас представља снажан мост пријатељства Срба и Бугара.

Гојковићева је, како је саопштено из Скупштине Србије, с потпредседником Народног собрања Бугарске Јаворем Нотевим и градоначелником Великог Трнова Пановим положила цвеће на гроб где је био сахрањен Свети Сава у Цркви Светих 40 великомученика.

У делегацији Скупштине у посети Бугарској су и народни посланици, чланови Одбора за спољне послове и европске интеграције, Маја Пужић и Жарко Мићин, додаје се у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар