ДСС: Влада дужна да врати умањене пензије

Демократска странка Србије оценила је да је Влада дужна да, поред укидања Закона о привременом смањивању пензија, свим пензионерима врати целокупан износ умањених пензија, уз припадајуће камате.

ДСС странка сматра да укупно умањење пензија треба да се третира као јавни дуг и током наредне четири године сваком пензионеру исплаћује у једнаким месечним износима, као и да законским наследницима преминулих пензионера треба издати обвезнице на доносиоца са роковима доспећа сваких шест месеци.

Према ДСС, вербално изрицање захвалности да су поднели највећу терет фискалне консолидације треба поткрепити и враћањем одузетог.

ДСС сматра да је такву одлуку неопходно и могуће донети у околностима када председница Владе и министар финансија истичу да су остварени финансијска стабилност, вишак у буџету и перспектива трајног раста бруто домаћег производа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво