Вучић задовољан сарадњом МУП-а и Интерпола

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Међународне организације криминалистичке полиције (Интерпол) Менгом Хонгвејом, који је изразио задовољство одличном сарадњом Интерпола и Министарства унутрашњих послова Србије, које је већ пет година међу десет најбољих партнера те организације.

Александар Вучић је изразио захвалност што Интерпол поштује територијални интегритет и суверенитет Србије и истакао да постоји потреба за продубљивањем сарадње српске полиције и те међународне организације, како би се заједнички супротставили актуелним глобалним изазовима, саопштила је председникова Служба за сарадњу са медијима. 

Истаако је да се, кроз размену информација и искустава, јача ефикасност МУП-а Србије у борби против тероризма, организованог криминала и других актуелних безбедносних ризика, попут сајбер-криминала и других злоупотреба информационих технологија. 

Председник Вучић је истакао да на тај начин полиција Србије даје свој допринос очувању мира и стабилности у региону и свету.

Председник Интерпола Менг Хонгвеј је рекао да је та организација спремна за јачање сарадње са Србијом, као и за јачање њених безбедносних капацитета, посебно због њене кључне улоге у региону, као и да очекује сугестије за будући развој Интерпола.

Председник Вучић је, с обзиром на то да је Менг уједно и заменик кинеског министра јавне безбедности, истакао спремност Србије за јачање полицијске сарадње са Кином, изразивши задовољство због предстојеће посете тој земљи, на позив председника Сија, за коју очекује да да значајан допринос јачању свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства двеју земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара