Вучић прихватио позив да посети Мароко

Председник Александар Вучић састао се са министром спољних послова и међународне сарадње Краљевине Мароко Насером Буритом, који му је том приликом пренео поздраве краља Мухамеда VI, као и његов позив да посети Мароко.

Александар Вучић је прихватио позив, са жељом да се посета реализује када две земље договоре конкретне заједничке пројекте, саопштила је председникова Служба за сарадњу са медијима.

У разговору о билатералним односима Србије и Марока, двојица саговорника су се сагласили да добре политичке односе не прати адекватан ниво привредне сарадње, упркос одличним могућностима у различитим областима.

Очекује се да развоју економских веза допринесу и појачане активности Мешовите комисије за сарадњу, а најављена је и могућност отварања директне авионске линије између двеју земаља.

Министар Бурита је нагласио да је политика Марока, када је у питању поштовање територијалног интегритета и суверенитета Србије, непромењива и да је против сваке једнострано проглашене независности.

Председник Вучић је, с тим у вези, изразио захвалност због доследне политике и принципијелног става Марока о поштовању норми међународног права. 

Указао је да ће две стране наставити да сарађују у међународним организацијама у складу са својим интересима, као и да ће увек давати предност мирном решавању свих отворених питања и сукоба у свету.

број коментара 0 пошаљи коментар