Вучић: Одговорна критика, а не глорификација Милошевића

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је оно што је јуче говорио на Космету о Слободану Милошевићу не глорификација, већ озбиљна и одговорна критика политике коју смо водили. Истакао је да су многи фалсификовали његову изјаву у којој је рекао: "Милошевић је имао највећу подршку, био је велики лидер, али резултати његове владавине за Србе су били веома лоши."

Одговарајући на питање новинарке РТС-а о јучерашњем иступању у Косовској Митровици и квалификацијама политике Слободана Милошевића, председник Србије Александар Вучић је рекао да је било фалсификовања његовог говора, или да су се у неким случајевима "правили да нису чули" оно што је рекао.

"Јуче сам, између осталог, највише говорио о Србима, нашим заблудама, грешкама и путу у будућност, неопходности успостављања нових односа Срба и Албанаца. Никада мање аплауза нисам добио, али никада више људи није рекло да сам говорио истину", рекао је Вучић на конференцији за новинаре са Роном Џонсоном.

Рекао је да су многи фалсификовали његову изјаву о Слободану Милошевићу, или "да су се правили да нису чули и видели" оно што је рекао.

Поновио је своје речи из Митровице: "Милошевић је имао највећу подршку, био је велики лидер, али резултати његове владавине за Србе су били веома лоши."

"Само су тај други део реченице неки заборавили или испустили. Моје је да поштујем претходнике и да се трудим да када о њима говорима, можда сам у претходном периоду понекад и грешио говорећи о неким другим, али о овима, гледајући са историјске дистанце, трудио сам се да их не нападам за глупости за које су били нападани", рекао је Вучић.

Навео је да није желео да напада Милошевића за оно за шта су га нападали неки други лидери – "да ли му је жена утицала на некога да сиромашна дадиља добије стан од 40 квадрата, да је син имао дискотеку". "Ја таквим глупостима не могу да се бавим, то приличи неодговорнима и неозбиљнима", рекао је Вучић.

Истакао је да је јуче изнео критику политике која је тада вођена.

"Оно што сам јуче рекао је не глорификација, већ напротив, озбиљна и одговорна критика политике коју смо водили, са врло лошим резултатима по Србију", рекао је Вучић.

Истакао је да је зато рекао да је нама важно да више не гајимо култ гробова, већ култ живих, не култ прошлости, већ култ будућности.

"А зашто су неки то користили, извлачећи из контекста, то показује да нису спремни да се суоче са речима које сам изговорио и одговорном политиком јер они само ако имају лошег Вучића и лошу Србију могу да имају политику", рекао је Вучић.

Рекао је да ће Србија за неколико година све да претекне. "Две земље смо претекли по платама и пензијама, за три године ако наставимо, престићи ћемо још земаља", рекао је председник и додао да многима не одговара успешна, богатија Србија, Србија која чува мир и стабилност.

"Нећу да се секирам, већ ћу увек њима да говорим истину као што сам имао храброст да говорим нашем народу", закључио је Вучић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво