Брнабић: Албанци са КиМ непредвидиви и не поштују договоре

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да догађаји на КиМ, код места Бање, где је онемогућена посета председника Србије Александра Вучића, показују сву комплексност и осетљивост ситуације на КиМ, као и то да су представници Албанаца на КиМ неозбиљни, неодговорни, непредвидиви и не поштују договоре.

Ана Брнабић је рекла да прати ситуацију заједно са својим тимом и да су "у приправност", преноси Танјуг.

"Ово што се догодило показује комплексност и осетљивост ситуације на КиМ и потврђује наводе да су политички представници Албанаца на КиМ непоуздани и неспремни да испуне договоре", рекла је Брнабићева и додала да је ово што се догодило још невероватније ако се погледа какве је поруке слао председник Вучић.

Указала је на то да је Вучић послао само поруке мира и стабилности, и будућности и за Србе и за Албанце.

"Да градимо, а не да рушимо, да радимо, а не да ратујемо, да се инвестира и ради и у срединама где већински живе Албанци", рекла је Брнабићева.

Додала је да је Вучић јутрос поново показао невероватно стрпљење, како бисмо покушали да дођемо до дугорочног договора.

Оценила је да је очигледно да албанским политичарима стабилност није у интересу, да, како је навела, њима "рат значи стабилност, да не виде другачију будућност од онога каква нам је била заједничка прошлост".

"Они су каријеру изградили у рату и не знају да се понашају у миру", оценила је Брнабићева и истакла да ће Србија наставити да позива на мир и стабилност.

"Наше поруке остају оне које је председник Вучић дао јуче. Бићемо уз председника, као Влада ћемо бити ту за Србе са КиМ, улагати и помагати, али и штитити ако треба", поручила је премијерка.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво