Вучић у "Сунчаној долини": Морамо као нација да опстанемо

Председник Србије Александар Вучић посетио је повратничко насеље у изградњи "Сунчана долина" које ће бити усељено до Видовдана следеће године и поручио да Србија улаже огоман новац на КиМ за опстанак српског народа.

"Морамо да преживимо. Морамо да имамо народ, да сачувамо нацију, али ваљда је све што уништава наш народ постало популарно. Ја у томе да учествујем не могу", рекао је Александар Вучић у разговору са директором пројекта "Сунчана долина" Слободаном Михајловићем и рукводством Канцеларије за Косово и Метохију.

Вучић је истакао да је веома срећан и задовољан због изградње насеља у којем ће живети 335 породица.

"Живеће у овим прелепим кућама. Све друго ће им бити обезбеђено. Остала је још једна транша Влади Србије да плати и биће уложено готово 25 милиона евра. Огроман новац улажемо на КиМ, за опстанак нашег народа. Када израчунате, видите да су то десетине и десетине милиона евра", рекао је Вучић новинарима.

Наводећи да би куће требало да буду усељене до Видовдана идуће године, Вучић је рекао да радови морају да се убрзају, али и да је свакако добра вест за људе који су остали без крова над главом да ће ускоро пронаћи нови дом.

"Имаће и подно грејање, куће ће бити енергетски ефикасне. Верујем да ће наш народ да буде задовољан", рекао је Вучић и објаснио да се граде приземне и једноспратне куће због анализа које, између осталог, показују да се већи број деце рађа у таквим објектима него у солитерима.

Желимо још деце, јер без тога нема опстанка, поручио је председник.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 09. сеп 2018, 18:24) - anonymous [нерегистровани]

zajedno

Opstacemo ako se budemo drzali zajedno.

(недеља, 09. сеп 2018, 13:01) - Mašnica [нерегистровани]

KiM

Natalitet je potreban za opstanak nacije.