Вучић: Приштина неће разговор ни о једном суштинском питању

Председник Србије Александар Вучић оценио је, уочи предстојећег дијалога у Бриселу, да представници Приштине неће да разговарају ни о једном питању од суштинског значаја.

"Видим да албански званичници са Косова и Метохије неће да разговарају ни о Заједници српских општина, ни о северу, ни о Газиводама... Изгледа да не желе да говоре ни о чему од суштинског значаја", рекао је Александар Вучић, одговарајући на питање Танјуга како види најновије изјаве Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја о томе шта за њих није предмет разговора.

"Србија нема времена за губљење и жели да разговара о свим темама које су важне за Србе и Албанце", истакао је српски председник.

Такође, истиче да је време да Београд и Приштина преузму одговорност.

"Време је да ми одлучујемо о својој судбини, а не да нам је кроји неко са стране", поручио је Вучић.

Како каже, "политичари нису изабрани да би се додворавали бирачима, већ да решавају најтеже проблеме грађана".

Из Приштине, наиме, два дана уочи састанка Вучића и Тачија, уз посредовање Федерике Могерини, стижу најаве да неће да разговарају ни о једном питању које се суштински тиче нормализације односа и историјског договора Срба и Албанаца.

Уместо тога, нуде разговор о "модалитетима постизања коначног, правно обавезујућег споразума", без објашњења шта формулација о "модалитетима постизања" практично значи.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво