Весељи: Митровица је срце Косова

У јужном делу Митровице, који насељавају Албанци, одржан је округли сто под називом "Финална фаза дијалога Косово–Србија", на којем је председник косовске скупштине Кадри Весељи изнео тврдњу да ће "Митровица увек бити део Косова" и да "никада неће постати део било какве размене".

Кадри Весељи је у обраћању рекао да је дошао да "грађанима Митровице докаже своју одлучност у", како РТК на српском језику преноси, "одбрани ове територије, поручивши да ће Косово бити заштићено делима, а не речима и лажима".

"Можда сте недавно чули за различите гласове о томе како Митровица може бити део пазара територија у преговорима са Србијом. То су гласине које подстичу панику међу грађанима и на тај начин служе као лош пример. То су проруски гласови, просрпски гласови. Митровица је испуњена патриотизмом и никада, никада неће бити дирнута. Митровица је срце и понос Косова", поручио је Весељи.

Говорио је и о захтеву опозиције за одржавање ванредне седнице скупштине, јер, како стоји у захтеву, косовски "председник Хашим Тачи нема право да преговара са Србијом о граници".

"Самоопредељење мора да заустави уништавање наше државе, јер се национално јединство не постиже гашењем државе Косово. Позвао бих Демократски савез Косова да се дистанцира од њих, да не разговарамо у уторак о подели, већ о јединству. То је први национални ризик који Косово тренутно има", рекао је Весељи.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара