Вучић и Ђилас о Жежељевом мосту и Мосту на Ади

На објаву Драгана Ђиласа на "Твитеру", у којој се наводи да је један метар квадратни Моста на Ади коштао мање од цене квадрата Жежељевог моста, реаговао је председник Србије Александар Вучић. Истиче да је мост у Београду коштао 460 милиона, а не 161 милион колико Ђилас тврди.

Драган Ђилас је на свом Твитер налогу објавио податке о цени изградње Жежељевог моста и Моста на Ади.

Наведено је да је Мост на Ади дугачак 996 метара, широк 45,5 метара и да је његова изградња коштала 161 милион евра, што је 3.552 евра по метру квадратном.

У објави на Твитеру пише и да је Жежељев мост дугачак 474 метра, широк 31,45 и да је коштао 54 милиона евра, што је 3.622 евра по метру квадратном.

Председник Србије Александар Вучић је, одговарајући на питање новинара о коментару Драгана Ђиласа да је Жежељев мост скупљи него онај на Ади, навео да је Ђилас, за кога је рекао да је један од три највећа тајкуна у Србији, признао да је "на крађу потрошио 300 милиона евра онда када је рекао да је мост преко Аде коштао 161 милион евра".

Како је Вучић навео, мост на Ади је коштао 460 милиона евра, а поводом речи бившег градоначелника Београда да је 300 милиона отишло на саобраћајнице, упитао – "које то приступне саобраћајнице коштају 300 милиона евра?"

На коментар Драгана Ђиласа који је за Н1 рекао да су у Савезу за Србију "сви могли да буду Весићи", али да то нису прихватили, Вучић је рекао да Горан Весић и Ђилас нису ни за поредити.

Вучић је рекао да се Весић, који је деведесетих био у ДС-у, борио за своје идеје, док, како је навео, Ђилас "није имао никаквих идеја". Рекао је да Весић тада није био богат, као и да мисли да није ни сада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво