Лутовац предложио да ДС буде део Савеза за Србију

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац предложио је Главном одбору да изгласа одлуку о уласку те странке у Савез за Србију.

Лутовац је навео да ДС неће бити неко ко се прикључује Савезу, већ – оснивач, преноси Танјуг.

Додао је да Савез не спречава ДС да води аутономну политику, већ представља обједињавање опозиције, како би се промениле тренутне околности у земљи.

Рекао је и да ће Савез објединити оне који су спремни да мењају Србију.

"Идеја о Савезу је идеја о обједињавању опозиције, потенцијално спремне да мења Србију. Алтернативу не представљају све наше странке појединачно испод цензуса. Одлучено је да се формира широки савез, јер нам искуство показује да грађани немају разумевање за наше појединости", рекао је Лутовац.

Навео је да шири савез подразумева удруживање и са онима који су мање идеолошки блиски, јер је договорено заједничких 30 програмских циљева, о којима је постигнута сагласност.

Лутовац је рекао да су се поставила три кључна питања и то: однос према КиМ, према ЕУ и чињеница да ће покрет Двери бити такође у Савезу.

Што се тиче Двери, како је навео Лутовац, они се ту налазе јер су, каже, једина десничарска странка "која није под контролом садашње власти".

Када је у питању КиМ, рекао је да Савез има став да је неопходан разговор и да столица за Косово у УН није прихватљива, а да ДС остаје чврсто при опредељењу за ЕУ.

Како Фонет преноси, Лутовац је говорећи о ревитализацији странке, навео да је покренута иницијатива за промену Статута странке и додао да ће један од главних циљева ДС-а бити да се "избори за своје место у Јавном сервису и за право место Јавног сервиса у медијској слици Србије". 

Расправа и гласање о предлогу Лутовца затворени су за медије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво